Wageveld haardhout

Hoe een uniek interieur realiseren?

Geplaatst op

Een gietvloer geeft een geweldige look aan je woonkamer (of welke kamer dan ook). Dat is ook niet zo verwonderlijk, want de vloer ademt minimalisme en het daarmee verbonden praktisch genoegen. We nemen in deze blog met je door wat er allemaal zo prettig is aan een gietvloer in huis. Lees snel verder en hou onze site in de gaten. 

Een interieur voor het nieuwe jaar 

Nu het nieuwe jaar weer aangebroken is, willen we natuurlijk allemaal een soort van nieuwe start en een continuatie van zaken die in het vorige jaar lekker liepen. Vaak gaan mensen in het nieuwe jaar iets veranderen aan het interieur van hun woning. Zo vinden ze het heerlijk om bijvoorbeeld de bad-, of woonkamer op te knappen. Ook de keuken komt geregeld aan de beurt bij dit soort projecten. Er bestaat een vloer die je in al deze ruimtes kunt realiseren. En eigenlijk is het geen verrassing meer welke dat is, want we hebben deze al in de introductie aangekondigd: het gaat natuurlijk over over de gietvloer. 

Waarom gaan voor een gietvloer? 

We halen de gietvloer niet zomaar aan. De reden is de verzameling aan interessante voordelen die komen met dit type vloer. Zo is de vloer erg sterk vanwege het materiaal waar het van gemaakt is, namelijk kunststof (epoxy, of op basis van polyurethaan). Deze stof heeft een geweldige slijtvastheid en kan prima schoongemaakt worden met diverse schoonmaakmiddelen. Dat is vanzelfsprekend goed voor de hygiëne thuis. Als we kijken naar de voordelen bij het ontwerpen van een woning, dan is de gietvloer ook een zeer goede keuze, omdat kunststof in verschillende kleuren geleverd kan worden, past het altijd bij jouw idee van je ideale woondesign. 

Heb je een vloerverwarming (een uitstekend idee omdat deze ecologisch verantwoord is, want verwarmt de ruimtes in je woning efficiënte en verbruikt minder energie dan een een radiatorsysteem), dan past de gietvloer hier ook bij. Dit laatste vanwege het feit dat de vloer flexibel is, meebeweegt met de warmtewerking van de vloerverwarming, en daardoor niet scheurt. Dit kan wel gebeuren met een betonvloer. 

Kortom een ideale vloer voor een persoonlijk en ecologisch verantwoord interieur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je tal van leuke blogs waar je zeker je voordeel mee kunt doen als het gaat over woondesign.

Contactgegevens

Via info @ wageveld-haardhout.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden