Wageveld haardhout

Je huis verkopen

Geplaatst op

Je oude huis verkopen is nog een hele opgaven. Door de hoge energieprijzen en een dalende huizenmarkt is de vraag naar een woning minder dan voorheen. Op het moment dat jezelf wel voor een nieuwe woning wilt gaan kijken, is het dan toch belangrijk om het verkopen van je oude huis zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je met twee rekeningen opgescheept zit. Tenslotte kun je het geld van je oude woning goed gebruiken in je nieuwe woning. In deze blog geven we je wat tips mee om je woning aantrekkelijker te maken voor de huizenmarkt.

Zelf verkopen of kies je voor hulp?

Het zelf verkopen van je huis kan veel voordelen met zich mee brengen. Zo heb je zelf de controle over het verkoopproces, kun je de woning op je eigen manier presenteren en scheelt het je heel veel geld. Echter is het toch vaak in je voordeel om voor een goede makelaar te gaan. Een makelaar beschikt over kennis en ervaring en is niet snel over te halen om voor een laag bedrag te gaan. De kans dat hij jouw huis voor meer kan verkopen is zeer groot. In het algemeen is het verkopen van je huis zelf ook mogelijk als je over voldoende tijd en ervaring beschikt. Als je twijfelt, is het misschien beter om een professionele makelaar in te schakelen om je te helpen bij het verkoopproces. Zo kun je bijvoorbeeld goed terecht bij de makelaar in Blaricum. Zij beschikken over veel informatie en kunnen je goed op weg helpen.

Wat jezelf kunt doen om de kans te vergroten

Zelf kun je uiteraard alsnog genoeg doen buiten de makelaar om. Zo kun je zorgen voor een nette opgeruimde woning, mooie foto’s en het herstellen van verrotting en beschadigingen van de deuren, vloeren en kozijnen. Wat natuurlijk ook veel aanspreekt is het uiterlijk van de voorkant en de tuin van je huis. Zorg dat dit altijd onkruid vrij is en je tuin er opgeruimd en strak bij staat. Zorg dat je je huis aantrekkelijk maakt met een goede omschrijving bij de woning. Zo kun je bijvoorbeeld vermelden waar de zon opkomt en of je de hele dag zon hebt in je tuin. Vertel een stukje over de buurt, is er bijvoorbeeld een speeltuin in de buurt voor kinderen en is de supermarkt op loopafstand. Dit zijn allemaal punten die de koper ook graag zou willen weten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je tal van leuke blogs waar je zeker je voordeel mee kunt doen als het gaat over woondesign.

Contactgegevens

Via info @ wageveld-haardhout.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden