Wageveld haardhout

Tips voor in en rondom je haard

Geplaatst op

Het hebben van een haard is heerlijk voor als de koude wintertijden er weer aan komen. Echter, is het goed om rekening te houden met diverse factoren. Om je hier wat meer over te vertellen, zullen we op deze pagina kort stilstaan bij de belangrijkste factoren waar jij rekening mee kunt houden. Om te beginnen zullen we het eerst hebben over betontegels en waarom het aan te raden is om te gaan gebruiken.

Het gebruiken van tegels

Als je een haardhout hebt, is het aan te raden om betontegels te gebruiken. De reden hiervoor is omdat haardhout veel afvalstoffen achterlaat. Je wilt voorkomen dat deze schilfers bijvoorbeeld op de bank of een houten laminaatvloer vallen. Om deze reden is het aan te raden om betontegels aan te schaffen. Deze tegels kun je vervolgens eenvoudig afstoffen of met een doek schoonmaken. Hierdoor zul je in het kader van duurzaamheid vooruit gaan en daarnaast heb je er ook minder schoonmaakwerk aan. 

Zorg voor goed hout

Het hebben van betontegels is natuurlijk erg prettig als we kijken naar onderhoud, maar het is ook goed om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je haardhout. Het is daarom van belang dat je op zoek gaat naar goed hout die je kunt gebruiken in de haard. Door de juiste producten aan te schaffen, kun jij de brandduur van het hout maximaliseren wat uiteindelijk resulteert dat je langer kunt genieten van je vuur met minder gebruik van hout. Hierdoor bespaar je dus geld en kun je langer genieten en laten we eerlijk zijn, dat wil iedereen.

Het onderhouden van de haard

Net als de betontegels is het verstandig om ook je haard regelmatig schoon te maken. Hierdoor kun jij ervoor zorgen dat je haardhout zo lang mogelijk goed en mooi blijft zodat je niet continue een nieuwe hoeft te kopen. Tips omtrent dit gebied? Op het internet kun je veel schoonmaak tips vinden voor haarden. Zo weet je zeker dat je het goed gaat toepassen in de praktijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je tal van leuke blogs waar je zeker je voordeel mee kunt doen als het gaat over woondesign.

Contactgegevens

Via info @ wageveld-haardhout.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden